CICA CARE

  • Tratamentul cicatricilor cheloide si hipertrofice 

Conform statisticilor din Marea Britanie, jumatate din populatie prezinta cicatrici.
In cele mai multe cazuri, acestea sunt superficiale si nu prezinta un motiv real de ingrijorare, dar este cu totul alta situatie in cazul oamenilor cu cicatrici rosii, inchise la culoare sau in relief.
Aceste tipuri de cicatrici pot sa nu se estompeze odata cu trecerea timpului si pot sa cauzeze disconfort si suferinta, influentand modul in care persoana respectiva se imbraca, relatiile acesteia cu altii, chiar si modul in care alege sa-si traiasca viata.

  • Ce este o cicatrice?

O cicatrice este un semn rezultat in urma unei plagi si este o parte esentiala a procesului de vindecare.
In multe cazuri plagile se vindeca lasand in urma un semn discret sau chiar nici unul, dar daca plaga este adanca atunci procesul de vindecare este mai complicat si pot rezulta cicatrici foarte vizibile.
In unele cazuri cicatricile rezultate in urma acestor plagi mai adanci nu se estompeaza, raman rosii, inchise la culoare sau in relief.
Aceste tipuri de cicatrici se numesc hipertrofice sau cheloide si se pot trata eficient cu CICA-CARE.

 

  • Diferenta dintre cicatricile hipertrofice si cicatricile cheloide

De obicei cicatricile hipertrofice raman in zona initiala a plagii si continua sa creasca pana la 6 luni de zile.
Cicatricile cheloide se dezvolta mai mult decat zona initiala a plagii si continua sa se intinda pe termen nedefinit.
Persoanele cu cicatrici hipertrofice sau cheloide in antecedente pot fi predispuse si in viitor la acest tip de complicatii.
 
  • Tratamentul cicatricilor cu CICA-CARE

CICA-CARE este un tratament dovedit clinic pentru estomparea cicatricilor hipertrofice sau cheloide.  Se poate aplica de pacient fara asistenta medicala. CICA-CARE a fost folosit cu succes in tratamentul unui numar mai mare de 1 milion de oameni. Acum CICA-CARE este disponibil in farmacii sau online.

CICA-CARE este o banda moale, adeziva, ocluziva, de gel siliconic de grad medical ranforsat cu o membrala de silicon.

CICA-CARE este special creata pentru a fi folosita in tratamentul cicatricilor cheloide si hipertrofice (vechi si recente) precum si ca terapie profilactica (pentru a preveni formarea cicatricilor).

CICA-CARE combina avantajele utilizarii benzii de gel siliconic in terapia cicatricilor cu durabilitatea si adezivitatea. Rezultatul in managementul si terapia cicatricilor este eficientizarea costurilor si complianta pacientului.

  • Indicatii – precautii – aplicare CICA-CARE

INDICATII

Folosirea temporara in tratamentul cicatricilor cheloide si hipertrofice, vechi sau recente.

Folosirea temporara ca terapie profilactica pe plagile chirurgicale recente pentru a preveni formarea acestor tipuri de cicatrici.

 

CONTRAINDICATII

CICA-CARE este contraindicata la pacientii cu afectiuni ce impiedica folosirea corecta a produsului, precum si la pacientii cu probleme dermatologice, cu afectarea integritatii tegumentului.

NU SE APLICA PE ZONELE CU ACNEE.

NU SE FOLOSESTE PE PLAGILE DESCHISE SAU INFECTATE.

 

PRECAUTII

La unii pacienti poate aparea o eruptie la nivelul zonei de contact, probabil datorita igienei deficitare, fie faptului ca pansamentul a fost aplicat prea strans. In acest caz se reduce timpul de aplicare la 12 ore/zi. Daca eruptia persista se intrerupe tratamentul si se consulta medicul specialist.

Pe plagile chirurgicale recente, se foloseste doar dupa ce suturile au fost scoase.

 

APLICAREA – (Ghid de aplicare pentru pacient in urmatoarele punctE)

Dupa ce banda a fost taiata in functie de conturul dorit se plaseaza cu partea aderenta pe locul de tratat (cicatrice constituita sau preventiv). Desi CICA-CARE este autoadeziva, ea se poate fixa si cu un bandaj usor elastic (ex.EASIFIX Cohesive) sau benzi (ex.HIPAFIX). Pentru ca tegumentul sa se acomodeze cat mai bine cu banda de gel se incepe prin aplicarea pentru 4 ore/zi in primele doua zile, 8 ore / zi in urmatoarele 2 zile, crescand timpul de aplicare cu 2 ore/zi pana se ajunge la 24 ore.

 

  • Avantajele tratamentului CICA-CARE

AUTOADEZIVE
Tehnologia patentata CICA-CARE face posibila aderarea la cicatrice in timp ce partea superioara ranforsata de o membrana siliconica este neaderenta. Astfel este posibil ca fixarea suplimentara sa nu mai fie necesara, facand pansamentul usor de folosit si crescand complinata pacientului.

DURABILE
Combinatia dintre membrana de silicon si gel asigura o sustinere excelenta, facand CICA-CARE mai durabila. De aceea in comparatie cu alte geluri siliconice, este mai putin probabil ca se va fragmenta.

FORMA ADAPTABILA
CICA-CARE este o banda de gel siliconic adeziv cu forma foarte usor adaptabila multor regiuni anatomice, inclusiv lobul auricular si zona sternala.

REUTILIZABILE
CICA-CARE poate fi cu usurinta spalata si refolosita. Aplicarea unei noi benzi se impune atunci cand curatarea devine dificila. De obicei, CICA-CARE poate fi utilizata pentru o perioada de pana la 28 zile.

COST EFICIENT – CICA-CARE este un pansament ieftin
Durabilitatea CICA-CARE
 si faptul ca poate fi refolosita duce la scaderea costurilor.

FLEXIBILITATE CRESCUTA
Banda CICA-CARE
 a fost proiectata pentru a fi foarte flexibila.

 

  • Raport bun calitate-pret CICA-CARE

CICA-CARE are un raport foarte bun calitate-pret deoarece din banda de gel trebuie taiata o singura bucata suficienta incat sa acopere cicatricea.
Fiecare bucata taiata poate fi folosita pana la 1 luna ceea ce inseamna ca un pachet de 6cm x 12cm poate ajunge pentru a trata o cicatrice timp de 4 luni.

  • CICA-CARE este dovedit clinic.
  • CICA-CARE este eficient in pana la 90% din cazuri producand aplatizarea si estomparea cicatricilor hipertrofice si cheloide.
  • CICA-CARE este un tip avansat de silicon sub forma unei benzi de gel.
  • CICA-CARE poate fi folosit pe cicatrici vechi de pana la 20 ani.
  • CICA-CARE poate fi folosit in cazul oricarui pacient cu varsta peste 2 ani.

 

  • Ghid tratament pansamente CICA-CARE

1.  Spalati mainile inainte de utilizare

2. Curatati cu grija cicatricea si zona inconjuratoare acesteia folosind un sapun cu pH neutru si clatiti cu apa calda. Uscati cu atentie cicatricea si zona inconjuratoare acesteia.

3. Scoateti pansamentul din cutie si indepartati folia de sigilare (fig.3)

4. Taiati banda de gel astfel incat sa se potriveasca pe cicatrice, cu o mica suprapunere pe zona inconjuratoare acesteia. A se pastra resturile benzii de gel intr-un loc uscat (de ex. ambalajul original)

5. Indepartati folia de protectie (vezi fig.5)

6. Aplicati banda de gel cu partea adeziva pe cicatrice, fara a o intinde. Daca este necesar se poate folosi un bandaj sau benzi de leucoplast pentru o mai buna fixare a CICA-CARE.
Banda de gel nu trebuie aplicata prea stans, existand riscul de iritatii ale cicatricii si a zonei inconjuratoare acesteia.

7. In primele doua zile, CICA-CARE trebuie utilizat timp de 4 ore pe timpul zilei sau al noptii. In urmatoarele doua zile trebuie aplicat cate 8 ore / zi.  A se continua cu marirea graduala a timpului de utilizare cu cate 2 ore pe zi pana se ajunge la un minim de 12 ore/zi. Daca este pozibil CICA-CARE poate fi folosit 24 ore / zi.

8. CICA-CARE trebuie curatat de 2 ori pe zi, folosind un sapun cu pH neutru si clatind cu apa calda. Deasemenea zona cicatricii trebuie curatata cu acelasi sapun si clatita cu apa calda inainte ca banda de gel sa fie aplicata.

9. Uscati zona cu un prosop care sa nu lase scame.

10. Atunci cand CICA-CARE devine prea uzat sau dificil de curatat, acesta trebuie inlocuit. De obicei, aceasta necesitate apare dupa 14-28 zile de la inceperea tratamentului. Durata totala a terapiei, in urma folosirii corecte a benzii de gel, variaza intre 2 si 4 luni de zile. A se folosi la fel si pentru cicatricile complet vindecate.

      

 

Bibleoteca link-uri:

  1. Informatii suplimentare
  2. Detalii tehnice
  3. Ameliorarea cicatricilor
  4. Prospect