Descriere Brose si Fise

Brosele sunt materialele de osteosinteza cele mai simple din punct de vedere constructiv. Ele sunt folosite atat pentru ghidarea burghielor si suruburilor canulate in cazul fracturilor cominutive, pentru ghidarea anumitor componente ale instrumentarelor de implantare dar si pentru fixarea anumitor tipuri de fracturi.
Aceste brose trebuie sa prezinte anumite caracteristici din punct de vedere mecanic si anume acestea trebuie sa fie suficient de rigide pentru a nu se indoi atunci cind perforeaza osul – in special corticala si sa prezinte o elasticitate corespunzatoare.
Fisele sunt implanturi ce se utilizeaza pentru fixarea fracturilor. Aceste fise nu se pot folosi decat in combinatii cu fixatoarele externe, fiind componente ale acestora. Materialele din care sunt confectionate: otel-inox, cobalt-crom, diferite aliaje de titan. Aceste fise sunt de mai multe forme, in principal se urmareste ca acestea sa se fixeze cat mai bine in os si cu ajutorul celorlalte componente ale fixatorului sa asigure alinierea si fixarea fragmentelor osoase.

Dimensiuni brose:
Diametrul : 0.8/1.0/1.2/1.5/1.8/2.0/2.2/2.5/3.0mm.
Lungimi cuprinse intre: 70-400mm.

Dimensiuni fise:
Diametrul : 2.0/2.5/3.5/4.0/4.5/5.0/6.0mm.
Lungimi cuprinse intre: 50-300mm.

 1. Brose si fise SMITH & NEPHEW

  • Brosele si fisele produse de compania Smith & Nephew se caracterizeaza printr-o calitate superioara atat din punct de vedere al materialului din care sunt confectionate (Aliajul Cobalt Crom este cel mai des intalnit) cat si prin prelucrarea acestuia.

   Fisele Smith & Nephew sunt fise care au un design unic, diametrul exterior este constant iar diametrul interior scade catre varf.


   FISE STANDARD

   FISE SMITH & NEPHEW

   O categorie aparte a fiselor o constituie fisele din otel inox acoperite cu hidroxiapatita (HA) sau cele acoperite cu aliaj de titan:

 2. Brose si fise CHM

  • Brosele si fisele produse de compania CHM sunt caracterizate printr-un raport calitate pret foarte bun. Acestea pot fi confectionate atat din otel-inox cat si din aliaj de titan