Descriere Placi De Osteosinteza

PLACI BLOCATE

 

1. PLACI BLOCATE SMITH & NEPHEW

 

In ultimii ani compania Smith & Nephew – SUA si-a focalizat dezvoltarea, proiectarea si productia implanturilor pe sisteme de fixare care sa asigure concomitent urmatoarele cerinte:

Reducerea anatomica a fracturii ( reducerea fracturii cat mai aproape de forma initiala; acest lucru este posibil prin ”tragerea fragmentelor la placa” intrucat placa este perfect anatomica). Smith & Nephew a dezvoltat aceste placi studiind nu mai putin de 5000 de oase adevarate. Forma anatomica a placi pastreaza intact si tesutul moale.

Fixare stabila (datorita blocarii suruburilor in placa se creaza un singur sistem – fixator intern – in felul acesta nefiind posibila migrarea suruburilor si a placii).

Mentinerea aportului sanguin (nu mai este necesar ca placa sa aiba contact cu suprafata osoasa, pastrand in felul acesta vascularizarea).

Mobilizare timpurie (datorita fixarii mult mai stabile si mai rezistente, pacientul poate reveni la activitatea zilnica mult mai rapid).

 

Tehnici miniinvazive (datorita tehnicilor de implantarea, distrugerea tesuturilor este minima)

Astfel compania Smith & Nephew, a devenit unul din principalii furnizori de acest gen de implanturi din lume, unele dintre ele avand forme unice.
Placile sunt de o calitate superioara, atat in ceea ce priveste anatomia cat si a materialelor din care sunt confectionate. Ele acopera intreaga gama de produse de acest gen incepand cu cele de mici dimensiuni folosite pentru membrul superior pana la cele folosite in cazul oaselor mari, pentru membrul inferior.

Toate placile si suruburile produse de Smith &Nephew sunt sterile, sterilizate in radiatii Gamma, cu termen de valabilitate minim 5 ani.

Instrumentarele de implantare ale acestor placi sunt complete, cu pozitii bine definite pentru fiecare instrument in parte si usor de folosit. Tintitoarele externe sunt condectionate din carbon – material radiotransparent.

 1. PLACI CLAVICULA – TECHNICA OPERATORIE (download)
 2. PLACI BLOCATE HUMERUS
  1. PLACI PALETA HUMERALA (download) – sunt disponibile trei variante de placi, blocarea realizandu-se atat cu suruburi de 2.7mm, cat si cu suruburi de 3.5mm. Toate cele trei variante pot fi folosite concomitent neexistand riscul intersectarii suruburilor. Tehnica operatorie (download)
  2. PLACI COL HUMERAL (download) (singura placa anatomica stanga – dreapta cu pastrarea deltoidului si disponibila in doua variante: blocata atat cu suruburi de 3.5mm cat si cu suruburi de 4.5mm). Tehnica operatorie (download)
  3. PLACI DREPTE HUMERUS (download) – (singura placa anatomica stanga – dreapta cu pastrarea deltoidului si disponibila in doua variante: blocata atat cu suruburi de 3.5mm cat si cu suruburi de 4.5mm)
 3. PLACI BLOCATE ANTEBRAT
  1. PLACA DE OLECRANTEHNICA OPERATORIE (download)
  2. PLACI IN “T” EPIFIZA DISTALA RADIUS (download)(disponibila in doua variante, ambele cu unghiul de 26 grade cu posibiliate de zavorare cu suruburi de 2.4mm si 3.5mm) Technica operatorie (download)
  3. PLACI DREPTE ANTEBRAT (download)
 4. PLACI BLOCATE FEMUR
  1. PLACI TROHANTERIENE FEMUR – (placa PFP cu posibilitatea de a folosi pana la sase suruburi in colul femural). Tehnica chirurgicala cu tintitor (download)
  2. PLACI CONDILIENE FEMUR – (cu instrumentar disponibil in variantele cu sau fara tintitor distal (download))
   1. Tehnica chirurgicala cu tintitor (download)
   2. Tehnica chirurgicala fara tintitor (download)
  3. PLACI DREPTE FEMUR (download)
 5. PLACI BLOCATE TIBIE & FIBULA
  1. PLACI PLATOU TIBIAL (download) (cu instrumentar disponibil in variantele cu sau fara tintitor distal (download))
  2. TECHNICA CHIRURGICALA CU TINTITOR
   1. 3.5mm lateral proximal tibia cu tintitor (download)
   2. 4.5mm lateral proximal tibia cu tintitor (download)
   3. Tehnica chirurgicala fara tintitor (download)
  3. PLACI PILON TIBIAL – (cu instrumentar disponibil in variantele cu sau fara tintitor distal (download))
   1. anterolateral distal (download)
   2. medial distal (download)
  4. PLACI DREPTE TIBIE (download)
   1. Tehnica chirurgicala cu tintitor (download)
   2. Tehnica chirurgicala fara tintitor (download)
  5. PLACI MALEOLA PERONIERA (download)
  6. Tehnica chirurgicala STUDII VLP (download)
  7. PLACI CU UNGHI DE BLOCARE AL SURUBULUI VARIABIL VLP – (folosite in cazul fracturilor de fibula (download) si tibie proximala si distala (download) )
 6. PLACI CALCENEU (download)
 7. PLACI SEMITUBULARE (download)

 

2. PLACI BLOCATE CHM

 

Placile blocate furnizate de producatorul CHM – Polonia sunt placi de ultima generatie confectionate numai din titan. Ele au un raport calitate/pret foarte bun si din acest motiv sunt folosite pe scara larga in Romania. Ele indeplinesc simultan urmatoarele calitati:

Reducerea anatomica a fracturii

Fixare stabila (datorita blocarii suruburilor in placa se creaza un singur sistem – fixator intern – in felul acesta nefiind posibila migrarea suruburilor si a placii)

Mentinerea aportului sanguin (nu mai este necesar ca placa sa aiba contact cu suprafata osoasa, pastrand in felul acesta vascularizarea)

Mobilizare timpurie (datorita fixarii mult mai stabile si mai rezistente, pacientul poate reveni la activitatea zilnica mult mai rapid)

Tehnici miniinvazive (datorita tehnicilor de implantarea, distrugerea tesuturilor este minima)

Ele acopera intreaga gama de produse de acest gen incepand cu cele de mici dimensiuni folosite pentru membrul superior pana la cele folosite in cazul oaselor mari, pentru membrul inferior.

Instrumentarele de implantare ale acestor placi sunt complete, cu pozitii bine definite pentru fiecare instrument in parte si usor de folosit. In alcatuirea truselor intra si holderele de suruburi.
Pentru blocarea acestor placi se pot folosi atat suruburi de corticala conventionale (care pot realize autocompactarea) cat si suruburi blocate.

 

 1. PLACI BLOCATE EPIFIZA DISTALA RADIUS – Tehnica operatorie placi radius CHM (download)
 2. PLACI DREPTE ANTEBRAT (download)
  1. Technica chirurgicala (download)
 3. PLACI DE RECONSTRUCTIE (download)
  1. Technica chirurgicala (download)
 4. PLACI DREPTE HUMERUS (download)
  1. Technica chirurgicala (download)
 5. PLACI COL HUMERAL – Catalog si tehnica placa humerus CHM (download)Placa blocata este o placa universal stanga-dreapta, unul din avantaje fiind acela de a prinde si fixa fragmentele mici, proximale din colul humeral – gaurile superioare ale placii se gasesc foarte aproape de marginea proximala a placii. Instrumentarul de implantare contine si tintitorul extern pentru forarea gaurii si ghidarea surubului in gaurile proximale ale placii.
 6. PLACI CLAVICULA (download)
  1. Technica chirurgicala (download)
 7. PLACI PILON TIBIAL (download)
  1. Technica chirurgicala (download)
 8. PLACI CONDILIENE FEMUR (download)
  1. Technica chirurgicala (download)
 9. PLACI CALCANEU (download)
  1. Technica chirurgicala (download)
 10. PLACI PLATOU TIBIAL (download)
  1. Technica chirurgicala (download)
 11. PLACI DREPTE FEMUR (download)
  1. Technica chirurgicala (download)
 12. PLACI OSTEOTOMIE – Catalog si tehnica osteotomie CHM (download)

 

PLACI CONVENTIONALE

1. PLACI CONVENTIONALE SMITH & NEPHEW

 

Placile conventionale produse de compania Smith & Nephew – SUA sunt placi de o calitate superioara, atat in ceea ce priveste anatomia cat si a materialelor din care sunt confectionate. Ele acopera intreaga gama de produse de acest gen incepand cu cele de mici dimensiuni folosite pentru membrul superior pana la cele folosite in cazul oaselor mari pentru membrul inferior.

 1. PLACI IN “T” EPIFIZA DISTALA RADIUS
 2. PLACI DREPTE ANTEBRAT
 3. PLACI PALETA HUMERALA
 4. PLACI DREPTE HUMERUS
 5. PLACI COL HUMERAL
 6. PLACI CALCANEU
 7. PLACI SEMITUBULARE
 8. PLACI MALEOLA PERONIERA
 9. PLACI PILON TIBIAL
 10. PLACI DREPTE TIBIE
 11. PLACI PLATOU TIBIAL
 12. PLACI CONDILIENE FEMUR
 13. PLACI DREPTE FEMUR
 14. PLACI TROHANTERIENE FEMUR

DOWNLOAD CATALOG PLACI CONVENTIONALE S&N

 

1. PLACI CONVENTIONALE CHM

 

Placile conventionale produse de Compania CHMPolonia sunt placi confectionate atat din otel-inox cat si din aliaj de titan. Avantajul implanturilor din aliaj de titan consta in faptul ca titanul este biocompatibil cu organismul uman, se evita in acest fel, in special pentru persoanele care au o intoleranta la anumite substante din compozitia aliajelor din otel, riscul de infectie. De asemenea titanul este un material compatibil RMN (Rezonanta Magnetica Nucleara)

 1. PLACI IN “T” EPIFIZA DISTALA RADIUS
 2. PLACI DREPTE ANTEBRAT
 3. PLACI PALETA HUMERALA
 4. PLACI DREPTE HUMERUS
 5. PLACI COL HUMERAL
 6. PLACI CALCANEU
 7. PLACI SEMITUBULARE
 8. PLACI MALEOLA PERONIERA
 9. PLACI PILON TIBIAL
 10. PLACI DREPTE TIBIE
 11. PLACI PLATOU TIBIAL
 12. PLACI CONDILIENE FEMUR
 13. PLACI DREPTE FEMUR
 14. PLACI TROHANTERIENE FEMUR